یک مطالعه جدید نشان می دهد که سطل های زباله آشپزخانه آمریکا غذای ناخواسته بیشتری دریافت می کنند زیرا اشتها در بین افرادی که داروهای کاهش وزن GLP-1 مصرف می کنند کاهش می یابد.
تیمی به سرپرستی برایان رو، از دانشگاه ایالتی اوهایو، گفت که GLP-1 مانند Ozempic، Wegovy، Mounjaro و Zepbound همگی با کاهش مطلوبیت غذا کار می کنند و در غذای هدر رفته بیشتر در میزهای شام ظاهر می شود.
این مطالعه 505 کاربر جدید GLP-1 را مورد بررسی قرار داد. 25 درصد موافق بودند که از زمان مصرف دارو، غذای بیشتری را هدر دادهاند، در حالی که 61 درصد مخالف بودند.
با این حال، خبرهای خوبی نیز وجود داشت: به نظر میرسد با تطبیق مردم با داروهای GLP-1، هدر رفت غذا کاهش مییابد.
این واقعیت که به نظر میرسد با عادت کردن بیماران به دارو، ضایعات غذا کاهش مییابد، نشان میدهد که ممکن است یک درمان نسبتاً ساده وجود داشته باشد – توصیه به بیمارانی که تازه این داروها را مصرف میکنند در مورد احتمال دور ریختن غذا با تغییر رژیم غذاییشان، که میتواند ضایعات غذا را کاهش دهد و آنها را کاهش دهد. رو، استاد بخش کشاورزی، محیط زیست و اقتصاد توسعه گفت.
به گفته محققان، 6 درصد از کل بزرگسالان ایالات متحده تا بهار 2024 داروهای GLP-1 مصرف می کردند. این داروها بر روی هورمونی در روده کوچک عمل می کنند تا به کاهش قند خون، کاهش سرعت تخلیه معده و سیگنال پری مغز کمک کنند.
در این مطالعه، تقریباً 70٪ از پاسخ دهندگان سماگلوتاید (Ozempic، Rybelsus، Wegovy) و نزدیک به یک چهارم تیرزپاتید (Mounjaro، Zepbound) مصرف می کردند.
بسیاری از این داروها نسبتاً جدید بودند: فقط یک چهارم آنها بیش از یک سال از آنها استفاده می کردند.
از همه خواسته شد که با این جمله موافق یا مخالف باشند، “از زمان شروع این دارو، متوجه شدم که بیشتر مواد غذایی را که خریداری می کنم هدر می دهم.”
حدود یک چهارم موافق بودند که غذای بیشتری را هدر میدهند، و این میزان در میان افرادی که فقط 90 روز یا کمتر دارو مصرف میکردند به 30 درصد افزایش یافت.
این مطالعه نشان داد که حالت تهوع یکی از دلایل اصلی دور ریختن غذا توسط مردم بود. با این حال، همچنین به نظر می رسد که وقتی افراد درمان GLP-1 را شروع کردند، به انواع خاصی از مواد غذایی با دید کمتری نگاه می شد.
بر اساس این تحقیقات، افراد پس از شروع مصرف GLP-1 از الکل، پاستا و سایر کربوهیدرات ها، غذاهای سرخ شده، شیرینی ها و لبنیات اجتناب می کردند و به جای آن، محصولات، پروتئین، ماهی و چربی های سالم بیشتری را به رژیم غذایی خود اضافه می کردند.
این مطالعه نشان داد زمانی که مصرف سبزیجات شروع به افزایش کرد، هدر رفت مواد غذایی شروع به کاهش کرد. به گفته محققان، سبزیجات مدتهاست که متداولترین گروه غذایی هدر رفته در ایالات متحده بودهاند.
این مطالعه نشان داد افرادی که حداقل یک سال از GLP-1 استفاده می کردند به طور متوسط 20 درصد از وزن اولیه بدن خود را از دست دادند.
مطالعه جدید اخیراً در مجله Nutrients منتشر شده است.
آیا تغییر عادات غذایی باعث کاهش صورتحساب خواربار برای افرادی که ازمپیک و نزدیکانش مصرف میکنند نیز میشود؟
Roe گفت، شاید مطالعه ای به بررسی وضعیت مالی خانوار کاربران GLP-1 برنامه ریزی شده است.
وی در بیانیه خبری دانشگاه گفت: “افرادی که از این داروها استفاده می کنند به احتمال زیاد کمتر برای غذا هزینه می کنند، اما اینکه آیا فرصتی برای جبران هزینه دارو از طریق کاهش هزینه های غذایی وجود دارد یا خیر، باید دید.”
منبع:usnews