وقتی کسی میفهمه سرطان داره، معمولاً مجبور میشه یه نگاه جدی به زندگی و سبک زندگیش بندازه، اما یه تحقیق جدید نشون میده که کمتر کسی پیدا میشه که بعد از درمان، برای سالمتر غذا خوردن قدمی برداره.
محققها تو مجلهی Public Health Nutrition گزارش دادن که اونایی که از سرطان جون سالم به در بردن، درست مثل بقیهی آدما، خطر گوشت قرمز، الکل و غذاهای ناسالم دیگه رو نادیده میگیرن و بیخیال فایدههای میوهها، سبزیجات و فیبر میشن.
همانگی ماوادیا، نویسندهی اصلی این تحقیق و دانشجوی دکترا در دانشکدهی بهداشت عمومی دانشگاه کالیفرنیا-ارواین، تو یه بیانیهی خبری گفت: «متخصصهای درمان سرطان، تشخیص سرطان رو یه ‘فرصت طلایی برای آموزش’ میدونن که باعث میشه آدم آمادگی بیشتری برای در پیش گرفتن یه سبک زندگی سالم داشته باشه.»
اون اضافه کرد: «اما این تحقیق نشون میده که یه نیاز خیلی جدی به برنامههای هدفمند غذایی و رفتاری برای نجاتیافتهها وجود داره و آموزشی که کادر درمان به این افراد میدن، کافی نیست.»
محققها تو توضیحات اولیهشون گفتن که پیشبینی میشه تا سال ۲۰۴۰، آمریکا ۲۶ میلیون نفر نجاتیافته از سرطان داشته باشه.
اونا اشاره کردن که این افراد اغلب در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان مجدد هستن و رژیم غذایی یه راه شناختهشده برای کم کردن این خطره.
برای اینکه ببینن چطور دست و پنجه نرم کردن با سرطان میتونه عادتهای غذایی یه نفر رو عوض کنه، محققها دادههای نظرسنجی رو که توسط موسسهی ملی سرطان از بیش از ۶۱۰۰ نجاتیافته از سرطان و ۳۵۵۰۰ فرد بدون سرطان جمعآوری شده بود، تحلیل کردن.
یونشیا لو، محقق ارشد و استاد بهداشت جمعیت و پیشگیری از بیماریها در دانشگاه کالیفرنیا-ارواین، گفت: «ما میخواستیم بهتر بفهمیم که نجاتیافتهها بعد از تشخیص و درمان، چطور با سبک زندگی و انتخابهای غذاییشون برخورد میکنن و آیا تجربهی سرطان تونسته این بخش از زندگیشون رو بهتر کنه یا نه.»
اما تیم تحقیقاتی اون هیچ تفاوت چشمگیری تو آگاهی نجاتیافتگان از سرطان در مورد خطرات موجود تو بعضی غذاها پیدا نکردن.
این تحقیق میگه که نجاتیافتگان از سرطان، درست مثل افراد سالم، به اشتباه فکر میکنن که گوشت فرآوریشده، گوشت قرمز، الکل و نوشیدنیهای شیرین ربطی به خطر سرطان ندارن.
نتایج نشون میده که اونا به همون اندازه هم نمیتونن بین مصرف فیبر، میوه و سبزیجات و کاهش خطر سرطان ارتباطی برقرار کنن.
محققها گفتن که این عدم آگاهی، در مقایسه با کسایی که هرگز سرطان نداشتن، تو چیزهایی که نجاتیافتگان از سرطان واقعاً میخوردن هم دیده میشد.
برای مثال، نتایج نشون میده که حدود ۸۲ درصد از هر دو گروه، نتونستن توصیهی انجمن سرطان آمریکا برای مصرف بیش از دو تا سه فنجان میوه در روز رو رعایت کنن.
محققها متوجه شدن که به همین ترتیب، ۷۵ درصدشون هم توصیهها برای مصرف سبزیجات رو رعایت نکردن.
محققها گفتن که این تحقیق نشون میده که نجاتیافتگان از سرطان احتمالاً توصیههای غذایی که میتونه از سلامتیشون محافظت کنه، یا تشویقی برای عمل کردن به این توصیهها رو دریافت نمیکنن.
لو گفت: «متخصصهای مراقبتهای بهداشتی باید آموزشها و مشاورههای تغذیهای که با فرهنگ آدما همخونی داره رو با مراقبتهای روتین بعد از درمان ترکیب کنن؛ این کار ممکنه به نجاتیافتگان از سرطان کمک کنه تا عادتهای غذایی سالم رو در پیش بگیرن و حفظ کنن.»